Na świątecznym stole obowiązkowo muszą znaleźć się jaja. Jaja we wszystkich postaciach, a zwłaszcza te faszerowane.

Jaja faszerowane szynką to proste, szybkie i bardzo smaczne połączenie. W sam raz na śniadanie.

Składniki :

8 jaj ugotowanych na twardo

200g szynki

1 łyżka posiekanego drobno poru

1 mały ogórek konserwowy

2 łyżki majonezu

kilka liści sałaty i natka pietruszki do dekoracji

 

Przygotowanie :

Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka. Szynkę i ogórka pokrój drobniutko. Następnie utrzyj żółtka z dwoma łyżkami majonezu, ogórkiem, szynką i porem. Połówki jajek wypełnij przygotowanym farszem i ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Udekoruj pietruszką i gotowe podawaj na stół! Smacznego!

Wesołych Świąt w rodzinnej atmosferze pełnej radości oraz wielu pyszności na stołach !

Karolina Pastucha