Wiosenna sałatka

IMG_1444

Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na lekką wiosenną sałatkę. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do dań z grilla i ziemniaczanych kulek (http://gs.uni.opole.pl/?p=16728).

 

Do zrobienia sałatki potrzebne są:

1 sałata lodowa

1 czerwona papryka

1 puszka kukurydzy

2 pomidory

4 średnie ogórki konserwowe

2 sosy sałatkowe (najlepiej włoskie) + olej i woda

 

Sałatę myjemy i rwiemy na małe kawałki. Wrzucamy do miski. Dodajemy umyte i pokrojone w drobną kostkę ogórki, paprykę i pomidory. Dodajemy osączoną kukurydzę. Sosy sałatkowe przygotowujemy według przepisu na opakowaniu i polewamy nimi sałatkę.

Najlepiej smakuje na świeżo! Smacznego! 🙂

 

Asia Gerlich