Jajecznica to standardowe danie większości studentów. Precz z monotonią! Polecamy co zrobić, aby za szybko się Wam nie przejadła.
Składniki:
* jajka
* makaron (każdy rodzaj jest odpowiedni)
* olej / tłuszcz
* vegeta, sól, pieprz (ew. inne przyprawy do smaku)
* pieczarki/ szynka / parówka
* ketchup do smaku
Sposób przygotowania:
1. Gotujemy makaron, odcedzamy, czekamy aż przestygnie
2. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu/ oleju
3. Podsmażamy dusimy pieczarki/ podsmażamy pokrojoną w kosteczkę szynkę/ parówkę
4. Dodajemy makaron i podgrzewamy wszystko razem
5. Wbijamy jajka (ilość jajek zależy od porcji makaronu- najczęściej na jedną osobę 2/3 jajka)
6. Wszystko mieszamy, czekamy aż jajka się zetną i doprawiamy wedle uznania
Smacznego!
Anita Pilżys
Wszystkim polecam ten przepis, prosty a niewiarygodnie dobry 🙂