Proste, smaczne i szybkie danie, które może być serwowane nawet na wykwintnych kolacjach. Wypróbujcie sami!
Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
1 opakowanie szpinaku
4 ząbki czosnku
15 dag sera żółtego
1 jajko
2 małe filety z kurczaka
sól
pieprz
olej
mały jogurt naturalny
Przygotowanie:
Filety z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Szpinak rozmrażamy, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy 2 ząbki czosnku. Pozostawiamy do ostudzenia. Ser żółty trzemy na tarce. Do jogurtu naturalnego dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku. Rozkładamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części nacinając je z obydwu stron. Na każdy kawałek kładziemy taką samą ilość kurczaka, szpinaku i sera. Owijamy wszystko brzegami ciasta francuskiego i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 30-40 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym.
Smacznego!