Dość już pizzą, kebabem i tostami na kolację! Czas na coś zdrowszego! Dziś przygotujemy sobie zdrową, smaczną, do tego szybką do wykonania i nie obciążającej studenckiej kieszeni sałatkę z kukurydzy, pora i jabłka. Węglowodany odkładamy tym razem na śniadanie.

Składniki:

– kukurydza w puszce

– jedno duże (najlepiej soczyste) jabłko

– jeden mały por

– sos: do wyboru od bardziej kalorycznej wersyj 2 łyżek majonezu, poprzez śmietanę 18%, do jogurtu naturalnego (proponuję miks majonez – jogurt 😉 )

– do smaku sos do sałatek koperkowo-ziołowy, pieprz

Przygotowanie:

Obrać jabłko, pokroić w kostkę, białą część pora pokroić i opłukać, inaczej może zgrzytać między zębami :). Wymieszać jabłko, pora i kukurydzę, dodać sos i przyprawy.

Smacznego

 

Andrea Tuchocka