Grillowanie na kampusie zaczęło się już pełną parą, kocyki, okulary, kapelusze wyciągnięte, sukienki i t-shirty odkurzone, Piastonalia zbliżają się wielkimi krokami ! Z tej okazji mamy dla Was pomysł na przepyszną sałatkę z zupek chińskich.
Co będzie potrzebne?
- 4 zupki chińskie (2 curry i 2 rosołki);
- dwie piersi z kurczaka;
- przyprawa do kurczaka;
- puszka kukurydzy;
- puszka czerwonej fasoli;
- majonez i śmietana;
- czosnek;
Jak zrobić sałatkę?
Piersi pokroić w drobną kosteczkę, doprawić przyprawą “gyros”, a następnie usmażyć. 4 zupki chińskie rozgnieść i zalać dwoma szklankami wrzątku. Dodać jedynie przyprawę “w proszku” dołączoną do zupek – polecam tylko dwie – tylko te curry, ponieważ przy 4 sałatka robi się bardzo słona. Usmażonego kurczaka dodać do zupek, dosypać fasolę i kukurydzę, wycisnąć kilka ząbków czosnku. Sos zrobić z kilku łyżek majonezu i śmietany, dodać preferowane przyprawy, a następnie wlać do sałatki i całość wymieszać. Gotowe!
Życzymy smacznego.
M.J.
Zdjęcie chyba nie oddaje tego przepisu 😉