Proste, smaczne i szybkie danie, które może być serwowane nawet na wykwintnych kolacjach. Wypróbujcie sami! 

 

 

 

 

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 opakowanie szpinaku

4 ząbki czosnku

15 dag sera żółtego

1 jajko

2 małe filety z kurczaka

sól

pieprz

olej

mały jogurt naturalny

 

Przygotowanie:

Filety z kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Szpinak rozmrażamy, doprawiamy solą, pieprzem i  dodajemy 2 ząbki czosnku. Pozostawiamy do ostudzenia. Ser żółty trzemy na tarce. Do jogurtu naturalnego dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy do smaku. Rozkładamy ciasto francuskie i dzielimy na dwie równe części nacinając je z obydwu stron. Na każdy kawałek kładziemy taką samą ilość kurczaka, szpinaku i sera. Owijamy wszystko brzegami ciasta francuskiego i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez 30-40 minut. Podajemy z jogurtem naturalnym.

 

Smacznego!