Szybkie i sycące. Najczęściej jedzone z dżemem albo serem, więc szybko się nudzą i nie są najlepszym pomysłem na obiad. Oto przepis na alternatywną wersję naleśników:

Lista zakupów: szklanka mąki, 4 jajka, szklanka mleka, 3-4 pomidory, 250 g żółtego sera, 250 g ulubionej szynki, 250 g pieczarek, cebula, bazylia, sól, pieprz, oliwa

Do roboty: Mąkę, mleko, jajka, szczyptę soli zmiksować. Usmażyć naleśniki. Pokrojone pieczarki podsmażyć z cebulką. Na połowę naleśnika wyłożyć  pokrojoną szynkę i pieczarki, złożyć na pół,  na ćwiartce położyć plasterek pomidora , sera oraz listek bazylii i znów złożyć (aby powstał trójkąt). Tak przygotowane naleśniki włożyć do nagrzanego piekarnika i piec aż ser się roztopi.

Smacznego, Karolina Marciniak