utworzone przez dziennikarz | kwi 21, 2014 | Uczelnia i okolice
Dziś drugi dzień świąt wielkanocnych znany jako lany poniedziałek albo śmigus-dyngus. W tym roku pogoda dopisała, więc suchym pozostać nie było ławo, bo wiadra, pistolety na wodę i masa innych śmigusowych gadżetów poszła w ruch. Ale skąd w ogóle wziął się ten wesoły...
utworzone przez dziennikarz | kwi 21, 2014 | Uczelnia i okolice
Już od najbliższego czwartku (24.04) w Muzeum Uniwersytetu Opolskiego będzie można podziwiać wystawę „Jan Paweł II – droga do świętości”. Wystawa zorganizowana została specjalnie z okazji mającej odbyć się 27 kwietnia kanonizacji błogosławionego Jana Pawła II....
utworzone przez admin | kwi 20, 2014 | Uczelnia i okolice
Śniadanie Wielkanocne, stoły uginają się od potraw, wszyscy zajadamy się pysznościami, które przygotowywaliśmy przez kilka ostatnich dni. Gdy jednak zabraknie nam ciast, a z wizytą przyjedzie nasza rodzina, trzeba będzie szybko wymyślić czym ich tu uraczyć. Oto...
utworzone przez admin | kwi 19, 2014 | Uczelnia i okolice
Koło Marketingu Politycznego wraz z Klubem Jagiellońskim zapraszają na Stymulację Polskiego Parlamentu, która już 29 kwietnia po raz pierwszy odbędzie się na Uniwersytecie Opolskim. Jeśli interesujesz się polityką i od zawsze marzyłeś o tym, aby brać czynny udział w...
utworzone przez admin | kwi 19, 2014 | Uczelnia i okolice
Na świątecznym stole obowiązkowo muszą znaleźć się jaja. Jaja we wszystkich postaciach, a zwłaszcza te faszerowane. Jaja faszerowane szynką to proste, szybkie i bardzo smaczne połączenie. W sam raz na śniadanie. Składniki : 8 jaj ugotowanych na twardo 200g szynki 1...
utworzone przez dziennikarz | kwi 18, 2014 | Uczelnia i okolice
Pasta z awokado idealnie będzie się nadawać na niedzielne śniadania. Spróbujcie sami! Składniki: 2 awokado 1 łyżeczka majonezu pomidor szczypiorek cytryna sól pieprz Przygotowanie: Awokado rozgniatamy widelcem. Pomidory i szczypiorek drobno kroimy. Wszystkie...