Na świątecznym stole obowiązkowo muszą znaleźć się jaja. Jaja we wszystkich postaciach, a zwłaszcza te faszerowane.
Jaja faszerowane szynką to proste, szybkie i bardzo smaczne połączenie. W sam raz na śniadanie.
Składniki :
8 jaj ugotowanych na twardo
200g szynki
1 łyżka posiekanego drobno poru
1 mały ogórek konserwowy
2 łyżki majonezu
kilka liści sałaty i natka pietruszki do dekoracji
Przygotowanie :
Jajka przekrój na połowę, wyjmij żółtka. Szynkę i ogórka pokrój drobniutko. Następnie utrzyj żółtka z dwoma łyżkami majonezu, ogórkiem, szynką i porem. Połówki jajek wypełnij przygotowanym farszem i ułóż na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Udekoruj pietruszką i gotowe podawaj na stół! Smacznego!
Wesołych Świąt w rodzinnej atmosferze pełnej radości oraz wielu pyszności na stołach !
Karolina Pastucha