Oto przepisy na dwie proste i bardzo szybkie zupy:
Zupa cebulowa
Pokroić cebulę w piórka i dusić z dodatkiem rozgniecionego czosnku tak długo, aż cebula będzie miękka. Później dodać cebulę razem z tłuszczem i tymiankiem do wywaru i gotować około 20 minut. Dodać kilka łyżek śmietany z łyżką mąki. Przyprawić solą i pieprzem.
Zupa serowa
W kilku łyżkach Twojego ulubionego wywaru (może być też bulion z kostki), rozpuść dwie kostki śmietankowego serka topionego, a później połącz z resztą wywaru. Poczekaj aż zupa zacznie wrzeć i zabiel ją kilkoma łyżkami śmietany. Doprawić do smaku. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Smacznego, Karolina Marciniak
Zupa cebulowa naprawdę pyszna, polecam z grzankami 🙂