Niesamowicie proste do przyrządzenia, przesmaczne danie dla lubiących nieco ostrzejszą kuchnię.

Składniki:

1 opakowanie makaronu Conchiglioni (potocznie muszle duże)

1 opakowanie szpinaku w kostce (najlepiej z frosty)

1 opakowanie sosu Fix Pikantne Bolognese z Chili (i koniecznie ten)

1 opakowanie sosu do warzyw na ciepło – serowo-czosnkowy do szpinaku

3 stołowe łyżki śmietany 12%

Sól

Przygotowanie:

W osolonej wrzącej wodzie gotujemy makaron, około 9-12 minut, kostkę szpinaku rozmrażamy w garnku na ogniu. Czekamy aż i makaron i szpinak będą gotowe, następnie wsypujemy do małej miseczki zawartość torebki z sosem do warzyw na ciepło i dodajemy 3 stołowe łyżki śmietany 12%. Możemy jeszcze posolić. Całość mieszamy. Na koniec do garnka wlewamy 250ml zimnej wody i wsypujemy sos Fix pikantny. Mieszamy przezs kilka minut. Następnie wylewamy go na kawałek talerza, a do ugotowanego al dente makaronu pakujemy szpinak.

Voilà, smacznego!

 

Ewelina Dzieja